Hae tästä blogista

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Vaahterasiirappi-omenapalat

Kokeilemisen arvoinen resepti, jonka löysin pinterestistä. Leikkasin leivonnaisen 25 5x5cm palaan. Yksi pala riittää hyvin makeanhimon taltuttamiseen.

Taikina
250g  pehmeää voita
3/4 dl sokeria
2½ dl ruokokidesokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1½ tl vanilliinisokeria
½ tl kanelia

Omenatäyte
2 isoa omenaa 
2 rkl ruokokidesokeria
1 rkl voita
½ tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia

Vaahterasiirappikuorrute
1 rkl voita
3/4 dl vaahterasiirappia
3-4 dl tomusokeria
½ tl vanilliinisokeria
½ tl kanelia

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 25x25 cm vuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
Valmista omenatäyte. Kuumenna täytteen aineksia kattilassa noin 5 minuutin ajan. Anna jäähtyä.

Valmista taikina. Vaahdota rasva kuohkeaksi. Lisää sokerit ja vaahdota, kunnes seos on tasaista. Lisää munat yksitellen, hyvin vatkaten. Lisää suola ja vanilliinisokeri taikinaan ja sekoita. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja kaneli taikinaan, sekoita taikina tasaiseksi.
Painele puolet taikinasta jauhotetuin sormin vuoan pohjalle. Kaada omenatäyte pohjan päälle. Painele loput taikinasta omenatäytteen päälle. Paista 180 asteessa 25-30 minuuttia. 

Valmista vaahterasiirappikuorrute. Lämmitä kattilassa voi, vaahterasiirappi, vanilliinisokeri ja kaneli. Kun seos on tasaista, ota kattila pois levyltä. Lisää tomusokeri ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Anna jäähtyä noin 10 minuuttia ja kaada kuorrute hieman jäähtyneen piirakan päälle. Anna jäähtyä viileässä, leikkaa paloiksi ja nauti!

2 kommenttia:

  1. Nämä näyttävät todella herkullisilta. :P En ole muuten koskaan maistanut vaahterasiirappia, täytyy varmaan sekin aukko sivistyksessä paikata jossain välissä.

    VastaaPoista
  2. Wou mikä ihana resepti! ♥ Näitten on oltava ihan huippuhyviä :--)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!