Hae tästä blogista

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

DaCapo -kakku

Olin risteilemässä ystäväni kanssa, joka on myös kakkubloggaaja. Tuli puheeksi laivan karkkihyllyillä, että DaCapoista tulisi varmaankin hyvä hyydytetty kakku. Pitihän sitä kokeilla, ja oikein hyvää olikin! 
Pohja
300 g kaurakeksejä
100 g margariinia

DaCapotäyte
3 liivatelehteä
2 prk Flora Vispiä
200 g Mascarponejuustoa
½ dl sokeria
200 g DaCapo -suklaata

Hienonna keksit. Sulata rasva ja sekoita keksimurujen kanssa. Painele irtopohjavuoan reunan sisään tarjoilulautasen päälle. Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa 2 x 30 sekuntia mikrossa. Sekoita välillä. Vaahdota Vispit. Sekoita mascarponejuusto suklaan sekaan. Yhdistä suklaaseos ja vaahto. Mausta sokerilla. Kuumenna tilkka vettä kiehuvan kuumaksi. Sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana suklaatäytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada suklaatäyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele.

1 kommentti:

  1. DaCapot ovat suosikkejani, mitä suklaaseen tulee. :) Pitihän tämä kirjoitella ylös ja täytyy tilaisuuden tullen kokeilla. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!