Hae tästä blogista

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kantarellirisotto

Lisäilen tänne blogiini myös joitakin ruokaohjeita, itselle ja lapsillekin talteen.
 Tämä risotto on meidän perheen herkkua. Tällä kertaa risoton kanssa söimme foliossa grillattuja lohimedaljongeja sekä rucolaa, paahdettuja pinjansiemeniä ja balsamicokastiketta.
Ohjeesta pitäisi riittää 6-8 hlölle, mutta meidän nelihenkinen perhe syö tämän annoksen helposti.

1½ litraa kantarelleja
2 rkl juoksevaa margariinia tai voita
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi tai 1 tl valkosipulijauhetta
8 dl Arborio-risottoriisiä
4 dl kuivaa valkoviiniä
½ tl mustapippuria
2 litraa vettä
4 kasvisliemikuutiota
100 g parmesaanijuustoa raastettuna
3 rkl Mascarponejuustoa


Pane pilkotut kantarellit kattilaan ja kuumenna liedellä, kunnes neste on haihtunut. Lisää rasva, sipulisilppu ja valkosipuli. Pyöräyttele seosta muutaman kerran ja lisää riisi joukkoon. Anna riisin muuttua läpikuultavaksi ja kaada valkoviini kattilaan. Mausta mustapippurilla.

Kuumenna vesi toisessa kattilassa ja mausta kasvisliemikuutioilla. Kun valkoviini on melkein imeytynyt riisiin, lisää joukkoon pari desilitraa kuumaa kasvislientä koko ajan sekoittaen. Kun neste on taas lähes imeytynyt riisiin, lisää taas nestettä. Toista näin kunnes koko kasvisliemi on lisätty risottoon. Lisää lopuksi mascarponejuusto ja parmesanraaste. Sekoita ja tarkista maku.

1 kommentti:

  1. Nam, tämä ois mieluinen ruoka mulle...varmasti hyvää! tarviipa laittaa ohje kokeiltavien listalle ;)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit Open Caféssa!