Hae tästä blogista

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Vihreä omenamoussekakku




Pohja

300 g kaurakeksejä

100 g sulatettua margariinia



Omenamousse

6 liivatelehteä

2 prk Flora Vispiä

1 prk Mascarponejuustoa

1 tlk Creme Fraichea

1½ dl sokeria

5 dl Modo vihreä omena pure



Kiille

1½ dl Modo vihreä omena pure

1½ dl vettä

3 liivatelehteä


Sulata margariini ja hienonna keksit. Sekoita ne ja painele reunavuoan sisään tarjoiluastialle.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota Vispit. Lisää joukkoon hyvin sekoittaen Mascarponejuusto, ranskankerma, sokeri ja 4 dl omenasosetta. Kuumenna 1 dl omenasosetta kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa sseuraavaan päivään.

Valmista kiille. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna ½ dl omenapyrettä kiehuvaksi ja sulata siihen pehmenneet liivatelehdet. Lisää loput nesteistä ja sekoita. Lusikoi hyytyneen kakun pinnalle ja laita kakku vielä jääkaappiin tarjoilua odottamaan. Irrota kakku vuoasta terävällä veitsellä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!