Hae tästä blogista

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Sara la Fountainin kahvikakku



Kakkutaikina

200 g voita

3 dl sokeria

3 munaa

2 tl vanilliinisokeria

2 dl kermaviiliä

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

½ tl suolaa

Muruseos

1½ dl ruokokidesokeria

1 dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia

ripaus suolaa

3 rkl juoksevaa margariinia


Kuorrutus

3 dl tomusokeria

1½ dl vaahterasiirappia


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää tämän jälkeen vanilliinisokeri, ja kermaviili. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Valmista murotaikina sekoittamalla kulhossa kaikki murotaikinan ainekset. Kaada puolet kakkutaikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Ripottele taikinan päälle puolet murotaikinasta. Kaada päälle loput taikinasta sekä pinnalle loput murotaikinasta. Paista uunissa 180 asteessa 50 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutusta varten tomusokeri ja vaahterasiirappi. Sekoita tasaiseksi. Levitä kakun pintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!