Hae tästä blogista

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Omenahyve




Pohja

200 g rasvaa

2 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja


Täyte

6 omenaa

1 dl sokeria

1½ dl vettä

1 rkl sitruunamehua

1½ dl vaniljakreemijauhetta

1 dl vettä


Pinnalle marenki

4 valkuaista

4 dl tomusokeria

1/4 tl omenaviinietikkaa


Valmista pohja. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Kuori omenat ja kuutioi ne. Laita omenakuutiot kattilaan ja lisää vesi, sokeri ja sitruunanmehu. Keitä miedolla lämmöllä kunnes omenanpalat pehmenevät.  Anna jäähtyä. Sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi hyvin vatkaten ja sekoita jäähtyneen omenaseoksen kanssa. Kaada massa paistetun pohjan päälle.

Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri kulhossa kovaksi vaahdoksi noin 5 minuutin ajan. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki. Pursota marenki piirakan päälle ja paista kiertoilmalla 100 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä vaniljakastikkeen kanssa, jos maltat odottaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit Open Caféssa!