Syntymäpäiväsankari toivoi juhliinsa kakun, jossa on tulta syöksevä lohikäärme. Hankin lohikäärmettä varten Leipurin putiikista silikonisen muotin, jolla tein koristeen. Kakun pinta on mustaa sokerimassaa, lohikäärme oranssia sokerimassaa. 5 munan vaalean kakkupohjan välissä on mangomousse. Kakku on laktoositon.
Pohja
5 munaa
1 3/4 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kostutus
2 dl laktoositonta maitojuomaa
1 rkl vanilliinisokeria
Kakun väliin myös
2 prk Mango-pilttiä
Mangomousse
6 liivatelehteä
1 prk Valio Vispi laktoositon
1 prk laktoositonta ranskankermaa
1 prk laktoositonta rahkaa
2 dl sokeria
2 dl mangososetta
Kakun päälle
2 dl Valio Vispi laktoositon
oranssia pastaväriä
250 g mustaa sokerimassaa
oranssia sokerimassaa
Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää vaahtoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 35 minuuttia. Anna jäähtyä ja halkaise jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kostuta osat vanilliinimaidolla.
Laita alimmainen kakkulevy reunavuoan sisään. Levitä kakkupohjalle purkki mangopilttiä. Kaada puolet mangomoussesta vuokaan ja laita päälle toinen kakkulevy. Täytä toinen väli samoin. Paina pinnalle päällimmäinen kakkulevy. Laita jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Vaahdota pastavärillä värjätty kerma ja lisää sokerit. Levitä kermavaahtoa kakun päälle. Kauli sokerimassa pyöreäksi levyksi ja nosta kakun päälle. Pursota kakun reunat. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kun kävit Open Caféssa!